Marianne Verbeek

"Stillness is what creates love. Movement is what creates life. To be still and still moving - this is everything" (Do Hyun Choe)

Marianne (1962) kwam met Taiji in aanraking tijdens haar verblijf in China in 1988. 

Fascinatie en beroering brachten haar naar diverse cursussen tot zij in 1994 bij het Buqi Instituut terechtkwam. Het dagelijks oefenen - het bewegen naar de stilte- is een levenswijze geworden, mede door de jarenlange lessen en aanwijzingen van Dr Shen Hongxun (tevens oosters en westers arts) en zijn dochter Shen Jin. 

Marianne voltooide de internationale opleidingen tot Buqi Therapist en Professional Taijiwuxigong Teacher. 


Marianne ( HBO Verpleegkundige, BIG geregistreerd) is 40 jaar werkzaam in functies als docent, co√∂rdinator, unithoofd en oproepkracht in gezondheidszorg en onderwijs. 


Vanuit de wens tot verdere verdieping van Qigong, Taiji en Buqi leerde zij Acupunctuur bij de de TCMAcademie Nederland. Al doende ontdekte zij dat deze invalshoek haar passie en levenswerk is!

Kenmerkend voor de aanpak van Marianne is haar aandachtvolle, ruimtegevende benadering in combinatie met brede paramedische ervaring. Zij gebruikt de beweging van het Yin en Yang, bekend in het Taiji symbool, persoons- en situatiegericht bij oefeningen en behandelingen. Steeds op zoek naar eenvoud, speelsheid en schoonheid in het allerdaagse, concrete en steeds veranderende moment dat alles in zich draagt!


Bijscholingen oa

2012: Medische Qigong en Klankmeditatie (Ruud Raaijmakers), Kraanvogelqigong , 5 elementen acupunctuur (Koos van Kooten), Omgaan met trauma's. 
2013: Mindfulness. Weight Care (Sun Pei Lin), Retraite Thich Nhat Hanh (EIAB)

2014: Hartcoherentie  (HeartMath), dermatologie, autisme.

2015: 2 jarige Chinese Kruidenopleiding- systeemgeneeskundige methode (Yan Schroen) plus Advanced Herbal courses.
2016: Leven met sterven 1+ 2 ( Irene Bakker), Shen acupuncture Yair Maimon.
2017: Dr Tan Balansmethode, lid geworden van Sangha van hulpverleners
2018: Jutta Koehler Chinese Voedingstherapie
2020: Toegepaste Boeddhistische Psychologie ( Mind Only)

Marianne is actief lid van 2 intervisiegroepen.